Zelfregulatie (trauma heling)

Bladnerven

 

Doordat bepaalde gebeurtenissen in ons leven zo groot waren en we niet in staat zijn geweest om onze natuurlijke beweging hierin te kunnen maken (vechten/vluchten) is deze beweging in ons zenuwstelsel ‘bevroren’’ geraakt. Het goede nieuws is dat je je natuurlijke beweging alsnog kunt maken. Het ligt opgeslagen in ons lichaam. Elke onafgemaakte beweging die we in ons leven hebben opgedaan, vraagt om bewogen te worden!

In trauma heling gaan we in de sessies het zenuwstelsel aanspreken om blokkades te laten doorstromen. De opgedane ervaring(en) als het ware te laten “oplossen”. Zodat het een weg naar vrijheid mag vinden. Deze ingang is zacht, subtiel en heeft vertraging nodig.

Er is een weg naar heling; er ligt een mogelijkheid om jezelf te helen, we noemen dit ook wel ‘ons zelfregulerend vermogen’. En jij mag die weg(en) gaan vinden door het oude achter je te laten. Een nieuwe weg door je zenuwstelsel, door je gedachten en door je handelingen gaan vinden.

Dit is thuiskomen in jezelf! Je hart, je bloed, je spieren, je huid…elke cel in jou kan je de weg wijzen! En wat geeft dat veel meer rust, ontspanning, kracht, wijsheid en levensvreugde!