Meditatie

Cirkels-oranje

 

In alle therapie- en begeleidingsvormen van Praktijk Verbinding  neemt meditatie een belangrijke plaats in. Zowel individueel als in groepswerk zijn er momenten van meditatie. Meditatie ondersteunt je om in het ‘Hier en nu’ te zijn. De essentie van meditatie is Getuige zijn. Deze Getuige in ons kan waarnemen wat zich werkelijk in je afspeelt; aan gevoelens, gedachten en fysieke sensaties. Door deze ‘innerlijke’ afstand ontstaat er rust en ruimte. In deze rust en ruimte kunnen inzichten komen welke er op dat moment nodig zijn in jouw helingsproces.

Er worden verschillende meditatievormen aangeboden om de getuige te ontwikkelen en te versterken. De getuige in ons heeft geen oordeel. Is helder en vrij van goed en fout. Hierdoor kan je keuzes maken in je leven die goed en voedend voor je zijn. In alle vrijheid!

Ik bied elk jaar twee keer een yoga- en meditatie cyclus (10x) aan in studio 10 van Edanz. De meditaties zijn doorgaans actieve meditaties, die altijd eindigen in stilte. De kracht van actieve meditaties is om je uit te nodigen naar stilte te bewegen. Vanuit het opladen en ontladen kan een diepe rust en stilte in jezelf ontstaan. De yoga reeks sluit aan op de meditatie van de avond.